Integrare de sisteme

Integrarea de sisteme este un proces complex prin care se asigură că toate elementele proiectului se îmbină perfect şi contribuie în mod optim la atingerea obiectivelor proiectului.

Integrarea de sisteme combină o gamă completă de servicii în scopul livrării la cel mai bun raport preţ/performanţă a unei soluţii la cheie, gata de a fi utilizată de către client.

În funcţie de tipul proiectului şi de complexitatea acestuia, serviciile de integrare de sisteme pot include consultanţă de afaceri (analiza situaţiei curente a componentei IT şi alinierea sa la obiectivele de afaceri, definirea viitoarei configuraţii a componentei IT în funcţie de obiectivele de afaceri stabilite pe termen scurt sau lung, crearea unei hărţi a transformării, planurile de implementare şi management al schimbării), consultanţă IT (proiectarea soluţiilor, trecerea în revistă a tehnologiilor disponibile şi suport pentru selectarea acestora, bazat pe experienţa noastră multi-vendor, selectarea celor mai bune practici pentru implementare şi utilizare), servicii de instalare, configurare şi go-live.

Astăzi, foarte puţine sisteme IT funcţionează izolat. O provocare importantă este aceea de a proteja investiţiile anterioare în componenta IT prin integrarea vechilor sisteme cu cele noi. Acesta este un nou domeniu în care expertiza acumulată în integrarea de sisteme şi capabilităţile de dezvoltare software pot face diferenţa între succesul şi eşecul unei implementări.

Instruirea are o importanţă critică pentru succesul unui proiect şi, de aceea, includem în oferta noastră o linie completă de servicii de instruire pentru clienţi în scopul înţelegerii proiectului şi facilitării participării lor active în toate fazele acestuia.

Clienţii pot opta pentru includerea de servicii „post go-live”, precum mentenanţa şi suportul tehnic, în cadrul conceptului de sistem integrat sau le pot achiziţiona separat. Serviciile de management de proiect şi integrare de sisteme furnizate şi-au dovedit eficienţa în reducerea complexităţii şi a riscurilor asociate tuturor proiectelor de anvergură implementate de ROTEL SOFT în piaţa locală.